Beraria germana din Militari
Ne-am ambitionat sa facem o berarie germana in Militari. "Pentru ca viata e prea scurta sa bei o bere de slaba calitate", asa cum s-ar traduce sloganul comercial Warsteiner. Stiu ei ce stiu, intr-adevar se simte diferenta; probabil calitatea apei o face mai buna, sau traditia de sute de ani in fabricarea berii, cine stie... Cert este ca o simti din prima degustare.
Sunt invidios pe nemti ca au weissbier, o bere produsa din grau, malt de grau si drojdie crescuta in conditii speciale. Berea nefiltrata, cum o denumim gresit, dar e mai simplu s-o comandam. Are o culoare orange-laptoasa, un gust nemaintalnit la un alt lichid si este foarte sanatoasa pentru organism. Oricat ai bea, a doua zi nu te doare capul. Ei au din belsug, noi trebuie sa o transportam 2350 km ca sa putem bea berea regala bavareza, detinuta in prezent de Prinz Luitpold von Bayern, nepotul ultimului rege de Bavaria, Ludwig II.
Este produsul pentru care clientii nostri traverseaza orasul prin traficul din Bucuresti. Dar gandul la berea nefiltrata si maslinele pane, atat de specifice Casei Warsteiner, iti da o directie precisa.
Menirea maslinelor pane a fost sa mearga cu berea. Sunt crocante, moi pe dinauntru si un pic sarate de la saramura. Fara samburi. Sunt intrebat mereu cum de reusim sa le umplem cu cascaval. Oameni buni, nu mai incercati sa le faceti acasa, nu vor iesi. Se fac una cate una, printr-un procedeu migalos, si in general ai nevoie de cinci perechi de maini sa ai randament.
Primul Warsteiner la butoi l-am baut la fabrica din Warstein. Eram insetat de drum si curios, dar un berar batran m-a luat bland si m-a asezat la masa. "Pana nu mananci, bea apa!"- mi-a spus. "Da o sansa papilelor tale gustative sa simta gustul berii, pentru asta ai venit, nu?
Iar cei ce stiu sa faca deosebirea intre beri sunt si gurmanzi, apreciaza mancarea buna si gustoasa. Ne-am straduit si am achizitionat cele mai bune echipamente de bucatarie, am cautat macelari priceputi si am utilizat retete batranesti, folosite de generatii. De la noi si de prin alte parti. Pofta buna!
Este produsul pentru care clientii nostri traverseaza orasul prin traficul din Bucuresti. Dar gandul la berea nefiltrata si maslinele pane, atat de specifice Casei Warsteiner, iti da o directie precisa.
Menirea maslinelor pane a fost sa mearga cu berea. Sunt crocante, moi pe dinauntru si un pic sarate de la saramura. Fara samburi. Sunt intrebat mereu cum de reusim sa le umplem cu cascaval. Oameni buni, nu mai incercati sa le faceti acasa, nu vor iesi. Se fac una cate una, printr-un procedeu migalos, si in general ai nevoie de cinci perechi de maini sa ai randament.
Primul Warsteiner la butoi l-am baut la fabrica din Warstein. Eram insetat de drum si curios, dar un berar batran m-a luat bland si m-a asezat la masa. "Pana nu mananci, bea apa!"- mi-a spus. "Da o sansa papilelor tale gustative sa simta gustul berii, pentru asta ai venit, nu?
Iar cei ce stiu sa faca deosebirea intre beri sunt si gurmanzi, apreciaza mancarea buna si gustoasa. Ne-am straduit si am achizitionat cele mai bune echipamente de bucatarie, am cautat macelari priceputi si am utilizat retete batranesti, folosite de generatii. De la noi si de prin alte parti. Pofta buna!